Rejse- og kørelanlægning

Den Store Forkromede Kør-Selv Rejseplanlægger fra Campisterne.dk

Den Store Forkromede Kør-Selv Rejseplanlægger

Jaaaeh, kom ikke her, og bliv væk! Nu er vores nye kør-selv rejse-planlægger nemlig klar. Med denne uundværlige planlægger vil du kunne finde ud af køretid og ankomsttidspunkt med få tastetryk.

Gisp - sikke et mareridt!?

Så er ferien jo fastlåst og planlagt ned til mindste detalje? Næh, ikke nødvendigvis. Hvis man gerne vil planlægge ferien ned til mindste detalje, er planlæggeren et oplagt og godt værktøj. Hvis nogle mere fleksible muligheder under ferien foretrækkes, kan planlæggeren bruges som et værktøj til at have en håndfuld gode ideer med hjemmefra. Sådan opfatter vi selv planlæggeren, der hjælper os til at sætte nogle rammer for ferien hjemmefra, som vi kan vælge at følge - eller som vi kan vælge at afvige fra. Når jeg tænker tilbage på alle de mange ferier, vi har haft - og hvor vi har brugt planlæggeren - er det kun ganske få gange, hvor vi han fulgt den oprindelige plan til punkt og prikke. Spændende seværdigheder, nye muligheder, vejret og meget andet har bidraget til, at vi undervejs valgte at improvisere, når det kom til stykket. Vi ser ikke planlægning som en spændetrøje, men som muligheder, vi kan afvige fra, hvis der skulle dukke noget andet og mere interssant op. Kort sagt drejer det sig om at kunne tage nye, kvalificerede beslutninger - inden betonen i baljen størkner om fødderne på een og man mærker havnens våde favntag, når kranen sænker een ned i vandet. Ferier skal være fede og sjove. Ellers er der noget galt!

Fra afstand i kilometer til timer og minutter

Planlæggeren beregner automatisk hvor lang tid, der skal bruges til de enkelte etaper af kør-selv ferien. Der skal kun indtastes ganske få oplysninger for at planlægeren til at spytte brugbare resultater ud. Der kan ændres på væsentlige forudsætninger, der som standard er opsat med vores egne erfaringsbaserede værdier.

Det kan min GPS da også!

Ok, så er du sandelig heldig. Langt de fleste GPS'er kan grovberegne (med streg under 'grov') køre- og ankomsttid ud fra fx bil solo og nogle få andre muligheder som fx cykel og fodgænger. Har man campingvognen med, er beregningen oftest ret intetsigende. Det er slut nu med rejseplanlæggeren, der beregner køretiden indenfor få minutter - også når du har campingvogn med.

Øget robusthed

Vi har altid en papirkopi af vores planlagte rejse med. Hvis GPS'en skulle strejke, kan vi altid få fat i et papirkort, og så har vi stadig tilgængelig information om respektive etaper mv. Voila, ferien kan gå uhindret videre. Har man hele planlægningen i GPS'en, er det surt hvis den strejker eller bliver stjålet.

Hvad med trafikken?

Jeg havde nær skrevet, at den er nok kommet for at blive, men må nok holde mig til at sige at, størrelser som forsinkelser som følge af trafik ofte i forbindelse med denne type beregninger fremstår som uberegnelige størrelser, og det kan planlæggeren ikke tage højde for. Men alt efter erfaring og forventninger med kørestrækningerne kan ambitionsniveauet med hensyn til antal antal tilbagelagte kilometer pr. time skrues op eller ned. Forventes tæt trafik, sættes lavere værdi. Er vejen ens egen, kan en højere værdi sættes.

Tempo 100 eller ej

Der er sikkert forskel på, om kør-selv ferien går til Frankrig gennem Tyskland, eller om turen går til fx England, hvor en evt. Tempo 100-godkendelse ikke har betydning. Sadanne forhold kan planlæggeren håndtere.

Hent Den Store Forkromede Kør-Selv Rejseplanlægger

Hent rejseplanlæggerenFå vores rejseplanlægger inkl. et udfyldt eksempel i MS Excel 2016-format og i Adobe Reader PDF-format (kun eksempel uden regnefunktioner). Hent den her (317 KB).

Hent Adobe Reader gratis:

Hent Adobe Reader

Findes der en brugsvejledning?

Ikke endnu, men vi arbejder på en vejledning til planlæggeren. Der går forhåbentlig ikke alt for længe inden den er klar. Indtil da, kan det vedlagte eksempel og nedenstående bemærkninger bruges som alternativ.

Du skal selv udfylde:

 • Dag
 • Dato (dd/mm)
 • Afrejsetidspunkt (tt:mm)
 • Afrejsested
 • Ankomststed
 • Køredistance (km)
 • Campingoplysninger
 • Bemærkninger

Erfaringsbaseret køredistance pr. time:

 • Overvej om den indlagte forudsætning med 70 tilbagelagte km pr. køretime passer. Forudsætningen gælder for bil + camping-vogn (Tempo 100). Ellers sættes værdien 65 km for bil + campingvogn. Bil solo svarer til 100 km.

Du skal ikke udfylde:

 • Ankomsttidspunkt
 • Køretid

Samlet køredistance:

Planlæggeren bergner samlet køredistance i forbindelse med rejsen ud fra de indlagte etaper. Resultatet udgør den minimale kørestrækning for rejsen, idet der forventeligt også køres ture ud fra de enkelte opholdssteder. Disse distancer er ikke indregnet.

Opdateret: 18. november 2018